Фирма БЛС АВТОМАТИЗАЦИЯ ООД е основана през 2002 година. Централното управление на фирмата се намира в ПЛОВДИВ.

От основаването си БЛС АВТОМАТИЗАЦИЯ ООД е изключителен представител на LEROY SOMER и CONTROL TECHNIQUES за България. Вече двете фирми са част от японският холдинг НИДЕК ИНДИСТРИАЛНА АВТОМАТИЗАЦИЯ.

От 2005 г. фирмата ни е представител на водещи турски производители на генератори за основно и аварийно захранване– мощности от 4kVA до 3085kVA с АВР(аварийно включване на резервата).

Предлагаме гаранционен и извън гаранционен сервиз и поддръжка всички видове генератори за ток.

Фирмата ни е изключителен представител на PALME MACHINARY - пердашки, фугорези, трамбовки, валяци, вибратори за бетон и друга лека строителна техника.

Наши основни цели са да задоволим нуждите на клиентите в максимална степен. Извършваме обучение за продуктите, които предлагаме. Поддържаме складови наличности и резервни части.

AC и PM електрически мотори за електромобили

Leroy Somer има дълга история в развитието на електрическите превозни средства. През 1995 г. компанията участва в стартирането на Peugeot 106 Electric, оборудвани с DC ел. двигател. Тази технология предлага предимството на максимален въртящ момент дори при ниски скорости. По това време, Peugeot 106 Electric участва, в град Ла Рошел (Франция), в най-големия експеримент в Европа за разработване на флота на електрически автомобили на самообслужване.

В приложения, с акумулатори на напрежения между 24 и 450 V, се използват няколко технологии като асинхронни двигатели с честотни инвертори, или мотори с постоянен магнит, синхронни двигатели. Тези постоянни магнитни технологии предлагат нови възможности по отношение на ефективност, производителност, компактни размери и нива на шум.

Има огромни възможности за използването на електрически двигатели в превозните средства:

  • Задвижванет за автомобили и хибридни автомобили
  • Електрификация на лодки и др.

Leroy Somer активно участва в разработването на персонализирани проекти, включително проектни проучвания, прототипи, предварително производство и масово производство.

За да отговори на това предизвикателство, компанията е създала много опитен център за високи постижения, посветена на електрически превозни средства, чиито дизайн офис, включва специалисти, които са напълно о свършен със стандартите за качество, настоя от автомобилната индустрия.